Fullkornsbröd
Glutenfritt fullkornsbröd
Blir ca 2-3 bröd
Ingredienser
500g Mixwell fullkorn
500g (1 paket) Semper mix med fiber eller Semper mix. Om du använder mix höjer sig brödet mera. Vi har använt Semper mix med fiber denna gången.
7 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
50 g jäst
2 1/2 msk fiberhusk
salt efter önskemål
Rör ut vatten, jäst och fiberhusk. Låt stå i ca 10 minuter. Tillsätt olja, glutenfriamjölet och ev salt. Arbeta till en deg, enklast att göra med en assistent. Forma degen i valfri storlek, ex frallor, hönökaka, lantbröd eller lägg degen i en avlång form. Detta ska sedan jäsa i 30 minuter lägg en handuk över. Grädda sedan i 200C i 25 minuter.
Hör av dig om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
/ Therese

