Fullkornsbröd

Glutenfritt fullkornsbröd
 
Blir ca 2-3 bröd
Ingredienser
500g Mixwell fullkorn
500g (1 paket) Semper mix med fiber eller Semper mix. Om du använder mix höjer sig brödet mera. Vi har använt Semper mix med fiber denna gången. 
7 1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl rapsolja
50 g jäst
2 1/2 msk fiberhusk
salt efter önskemål
 
Rör ut vatten, jäst och fiberhusk. Låt stå i ca 10 minuter. Tillsätt olja, glutenfriamjölet och ev salt. Arbeta till en deg, enklast att göra med en assistent. Forma degen i valfri storlek, ex frallor, hönökaka, lantbröd eller lägg degen i en avlång form. Detta ska sedan jäsa i 30 minuter lägg en handuk över. Grädda sedan i 200C i 25 minuter.
 
Hör av dig om du har frågor eller funderingar. Lycka till!
 
/ Therese
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0