Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Igår kväll var jag på middag hos Oscars föräldrar. Till efterrätt bjöds det på vit chokladmoussetårta med passionsfrukt. Jag fick se receptet för att försäkra mig om att den var glutenfri, så nu delar jag med mig av det här. Stort plus att den är helt naturligt glutenfri! Och god :P Receptet kommer från Arla. Observera att denna måste göras ca 4 timmar innan servering, då den ska frysas.
Ingredienser:
Botten:
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakao
2 st ägg
2 msk kakao
Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citruslikor tex cointreau
200 g vit choklad
2 st äggulor
2 msk citruslikor tex cointreau
Garnering:
2 st passionsfrukter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen.
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 tim. Dela passionsfrukten och skrapa ut fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 min före serveringen.
Helena

