Donuts med choklad och mandeltopping
Så här gick vi till väga när vi gjorde våra donuts. Observera att du behöver en donutmaker. Vi använde oss av en mini-donutmaker.
Börja med blanda ihop alla ingredienser tillsammans. Blanda väl till en jämn smet. Starta donutmakern och vänta tills lampan slocknar (tar ca 3 min). Testgrädda ett par stycken i maskinen för att se hur mycket smet du behöver och hur länge det behövs. Ovansidan bör vara vit/brunfläckig medan undersidan är jämnt gyllenbrun.Ett par minuter räcker. Det är enklast att peta upp donutsen med hjälp av en gaffel.
Grädda alla donutsen och låt dem svalna.
Nu kommer vi till glasyren. här kan man välja själv vad man vill dekorera med. Vi valde mjöklchoklad och krossad mandel.
Smält chokladen i vattenbad. Häll den hackade mandel i en skål. När chokladen smält tar du en donut och doppar i chokladsmeten och sedan direkt över till mandelkrossen. Låt sedan chokladen stelna. Klart! Ät och njut!
Ca 50 st
Ingredisenser:
5 dl Semper mix
1 ½ socker
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
10 gram smält smör
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel




