Bananflarn
Ikväll blev det mys när Cissi kom hit. Vi gjorde tacos med quornfajitas. Det har jag faktiskt inte ätit förr. När vi ätit upp var det 20 minuter kvar tills Idol började. Då tänkte vi att vi skulle hinna baka Bananflarn, eftersom det går så fort. (Det är det vi alltid bakar tillsammans). Grundreceptet kommer från "Sju sorters kakor" och receptet "Havreflarn" men detta är vad vi använde oss av:
Ugnstemp 200 grader.
75 g smör
1 dl havregryn
1 dl mjölmix
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver
En liten banan (beroende på hur mycket banansmak man vill ha kan man variera mängden)
1 dl havregryn
1 dl mjölmix
1 dl socker
2 msk grädde
2 msk ljus sirap
½ tsk bakpulver
En liten banan (beroende på hur mycket banansmak man vill ha kan man variera mängden)
Smält smöret i en katrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om till en smet. Häll smeten på en blåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
Resultatet blir en enda stor fluffig kaka som vi tycker är väldigt god, och som man får äta med sked, eftersom den blir kladdig. Vill man ha mer traditionella knapriga flarn får man breda ut smeten tunnt på plåten.
/ Helena

