Kärleksmums
Detta är ett bakverk som har många namn de kan kallas kärleksmums, snoddas & mockarutor. Men oavset vad man väljer att namnge dem, så har jag bakat dem tillsammans med en vän. Resultatet blev en mjuk fluffig kaka, glasyren innehåller kaffe vilket jag personligen gillar. Vi valde att förvara kakorna i kylen, då det blir lika goda dagen efter ;) Jag rekomenderar varmt att ni ska baka dessa, de blir sjukt goda samt är ganska enkla att göra! Nedan kommer receptet.
Kärleksmums
100g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
1 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl Semper mix
Glasyr
75g smör
3-4 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 dl kaffe
Garnering
Ca 1 dl kokos
100g smör
1 1/2 dl mjölk
3 ägg
1 3/4 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl Semper mix
Glasyr
75g smör
3-4 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
1 dl kaffe
Garnering
Ca 1 dl kokos
Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna som är ca 30x40 cm. Starta ugnen och sätt den på 175 grader. Smält smöret, blanda i mjölken. Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner semper mix, bakpulver, vaniljsocker och kakao i smeten. Sikta gärna ner det. Tillsätt mjölken och smöret. Rör om till en jämn smet. Häll detta i långpannan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
Gör nu glasyren. Smält smöret. Blanda detta sedan tillsammans med kaffet, kakao, florsocker samt vaniljsockret.
När kakan är klar, ta ut den ifrån ugnen. Låt den stå någon minut, bred därefter på glasyren, och strö kokosflingorna över kakan.
/ Therese
