Krabbelurer
Idag åt jag för första gången krabbelurer. För ni som inte vet vad det är kan man säga att de är tjocka plättar som är lite sötare. Resultatet blev väldigt lyckat! De smakade gott, och om man fick till en knaprig yta då blev det success! Stort plus var också att de gick snabbt att tillaga! :)
Krabbelurer ca 6-8 st
1 ägg
1/2 dl socker
1 dl mjölk
2 1/2 dl Semper mix
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smör att steka med.
Blanda samman alla torra ingredienser. Häll därefter i ägget och mjölken. Vispa till en smet, den ska se ut som en pannkakssmet men ska dock vara mycket tjockare.
Detta ska stekas på spisen. Formas som plättar. Stek dem tills dom höjer sig + fått färg. Detta går ganska snabbt. (Akta så dom inte blir brända).
Ät dem tillsammans med sylt, men det kan ätas utan också ;)



/ Therese