Dadelbollar
Tidigare har vi provat och skrivit om "Farmors havrerutor" som vi tycker är väldigt goda. Vi ville därför prova att göra egna i form av chokladbollar. Så vi improviserade fram ett recept som blev väldigt bra. Endast 5 ingredienser, inget socker och naturligt glutenfria, och de smakar ändå som chokladbollar med en annan typ av söt smak.
Ingredienser:
100 g smör
2 dl mosade kärnfria dadlar (vi mätte efter vi hade mosat dem för att vi inte har en våg)
3 msk kakao
5 dl havregryn
2 dl mosade kärnfria dadlar (vi mätte efter vi hade mosat dem för att vi inte har en våg)
3 msk kakao
5 dl havregryn
riven kokos att rulla dem i
Mosa dadlarna så att de blir till en massa. Mät sedan upp 2 dl och lägg i en bunke tillsammans med de övriga ingredienserna. Rör till en jämn deg. Häll upp kokosflingorna i en skål. Gör bollar av degen och rulla i kokosen. Låt stå ca 20 min i kylen. Klart!
Therese & Helena
