Mazariner

Har för första gången bakat mazariner! De vlev riktigt goda!
Receptet skulle räcka till 15 st men de blev 36 st! Det kommer från tidningen Hembakats special "Glutenfritt". Fyllningen blev det mycket över av men glasyren blev det för lite av så jag fick göra en halv sats till. Har ändrat lite i receptet. De går bra att frysa in mazarinerna.
Ugnstemp 200 grader
Mördeg:
300 rumsvarmt smör
140 glutenfritt havremjöl
300 g mandelmjöl
150 g socker
180 maizena majsstärkelse
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
300 rumsvarmt smör
140 glutenfritt havremjöl
300 g mandelmjöl
150 g socker
180 maizena majsstärkelse
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
400 g mandelmassa
5 ägg
Glasyr:
200 g rumsvarmt smör
400 g mandelmassa
5 ägg
Glasyr:
200 g florsocker
2 msk citronsaft
1 msk vatten
2 msk citronsaft
1 msk vatten
Gör så här:
1. Mördeg: Blands smör, havremjöl, mandelmjöl, socker, maizena, äggulor och vaniljsocker till en smidig deg. Låt stå i kylskåpet.
2. Fyllning: Rör samman smör och mandelmassa, tillsätt äggen, ett i taget, och rör tills du får en slät smet.
3. Ta ut degen ur kylen och tryck ut degen i mazarinformar av aluminium.
4. Förgrädda mazarinbottnarna mitt i ugnen i ca 10 min.
5. Fyll formarna med 2/3 fyllning och grädda dem mitt i ugnen i ytterligare 12-15 min. Låt dem svalna.
6. Glasyr: Blanda florsocker, citronsaft och vatten i en kastrull och värm på spisen till 40 grader. Står att man behöver en hushållstermometer men jag hade inte det så kände så att det var fingervarmt.
7. Stryk den varma glasyren över mazarinerna Låt glasyren svalna innan du serverar mazarinerna.
Helena