Glutenfria choklad- och vaniljrutor
En variant av snoddas/kärleksmums eller vad man nu kallar de klassiska chokladrutorna. Med vaniljglasyr :)
Ca 30 st
4 ägg
2 dl socker
150 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
4 1/2 dl mjölmix
Glasyr:
2 msk vaniljsocker
9 dl florsocker
150 g smält smör
3-4 msk vatten
Kokosflingor till garnering
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda de torra ingredienserna för sig. Tillsätt smör och mjölk i äggsmeten och sen den torra blandningen.
Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.
Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker och vaniljsocker. Tillsätt så mycket vatten att det går att bre på kakan när den har svalnat.
Strö över kokosflingor!
Helena