Citroncupcakes

Eftermiddagen har jag spenderat i köket med att baka mitt favoritbakverk cupcakes! :D Tyckte det var dags att inviga min cupcakemaker och cupcakestället, plus att jag fick nytta av recepttavlan i köket! (Tyvärr står det vetemjöl men bytte självklart ut det till glutenfri mix.)
Receptet blir ungefär 12 cupcakes, beroende på hur stora du vill göra. Cupcakemakern räcker till 8 åt gången. 
 
Börja med att sätta på cupcakemakern.
 
Recept:
 
 
Vispa ihop alla ingredienserna utom mjölet med elvisp till det blir en jämn smet. Tillsätt mjölet sist för att det inte ska bli klumpar. Sedan är det bara att klicka från 3/4 till fylld form. Jag rekommenderar att fylla hela, upp till kanten. (Första omgången blev lite små.)
 
 
Låt dem ligga i formen ett par min, titta till dem då och då. När de fått lite gyllengul färg är det dags att plocka upp dem med hjälp av en gaffel eller sked, helst inte av stål. Hård plast rekommenderas! 
 
 
Till glasyren använde jag mig av boken "Dekorera tårtor och kakor" (Org.tit. Easy Cake Decorating) och receptet Smörkräm med citronsmaksättning. Receptet räckte till alla cupcakesen. 
 
Ingredienser:
 
100 osaltat smör
150 g florsocker
2 msk pressad citron
rivet skal från 1 citron
 
Vispa smöret mjukt med en elvisp. Tillsätt sedan florsockret och rör om tills smeten blir mjuk och krämig. Tillsätt sedan citronsaft och rivet skal. Jag tillsätte även en äggula för att smeten skar sig och för att det skulle bli fluffigare. 
 
När muffinsarna svalnat ordentligt är det bara att spritsa på smörkrämen. Till detta använde jag mig av "Kitchen Craft - Cookie & Cupcake decorating kit" super smarta "klämtuber" så man smidigt får ut all smet. Kan vara lite klurigt att få in smeten i tuben, men då la jag all smet i en vanlig plastpåse och sedan klippte hål i och tryckte ut i tuben. Sedan är det bara att spritsa på! 
 
 
Förvara cupcakesen i kylskåpet så att glasyren stelnar. När det är dags att servera kan det vara lite klurigt att lägga på dem i stället. Var försiktig så att inte frostingen tar skada. 
 
Klart!!!
 
Helena
 
 
 
 

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0