Vegetarisk gryta med kokosmjölk och risnudlar

Det var dags att laga mat till mig och Oscar. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på så öppnade kylen och tittade vad vi har. Mycket grönsaker! Och risnudlar och kokosmjölk hade vi i skafferiet! Så nu ska jag dela med mig av denna goda maträtten!
 
Ca 3-4 portioner

Ingdredienser:
 
½ paket risnudlar
1 burk kokosmjölk
1 grönsaksbuljong
1 morot
½ aubergine
½ paprika
Ett par champinjoner
½ lök
2 vitlöksklyftor
½ lime
1-2 tsk maizenamjöl
paprikakrydda
örtsalt
citronpeppar
 
Gör så här:
 
Sätt på en kastrull med vatten. Skär grönsakerna i önskad storlek och pressa vitlöksklyftorna. Stek i smör. Tillsätt kokosmjölk och grönsaksbuljong och rör om. Smaka av med kryddorna och låt stå på låg värme en stund. Lägg i nudlarna i det uppkokade vattnet och ta bort från plattan. Låt stå under lock i 3 min. Häll av vattnet och häll i nudlarna i stekpannan med grönsakerna. Rör om och servera!
 
Helena
 
 

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0