Vårgårdaristårta

En jättegod naturligt glutenfri tårta som passar alla tillfällen! Fick receptet av pappas sambo Annette. 
 
Botten:
4 äggvitor
5 dl vårgårda ris (rispuffar)
2 dl socker

Fyllning:
1,5 dl mjölk
4 msk maizena
a,5 msk kakao
75 g smör
3 tsk socker
1,5 dl florsocker
3 äggulor
2 dl grädde
 
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till vitt skum. rör i ris och socker. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut 2 lika stora bottnar smet på plåten. Låt grädda en timme i ugnen. Låt svalna.
 
Vispa mjölk och maizena. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk- och maizenablandningen, kakao, socker och florsocker. Låt sjuda medan du rör om hela tiden. Ta av från kastrullen och tillsätt äggulorna. Låt svalna.
 
Vispa grädden. När tårrtbottnen har svalnat, bre över grädden på ena halvan av tårtbottnen. Ringla över chokladsåsen. Lägg andra halvan tårtbotten över och ringla sist den sista chokladsåsen över.
 
 
 

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0