Recept - Crunchy med kokos
Hoppas alla har haft en skön påsk med vänner och familj! Tyvärr blev det ingen påsktårta för mig.. Jag som gärna hade ätit en :P
Förra veckan gjorde jag eget crunchy. Resultatet blev förvånansvärt bra! Jag tyckte att konsistensen blev väldigt likt köpe-crunchy. Dock blir det inte lika söta och sockrade som de man köper är.
Ingredienser:
1 dl vatten
2 msk rapsolja
2 msk honung
5 dl ren havre
2 dl kokos
1 dl hackade torkade aprikoser
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda vatten, olja och honungen i en bunke. Om du använder fast honung behöver du arbeta mera med vätskan för att honungen ska upplösas. Rör ner havregrynen samt kokosen, blanda väl. Lägg blandningen på en långpanna. Dela eventuellt större klumpar. Ställ sedan in detta i ugnen och rosta ca 15-20 minuter. Rör om flera gången. Efter ca 10 minuter kan du även vända på plåten för att det ska bli jämnt gräddad. Akta så att det inte blir bränt! När havregrynen har fått färg är det klart. De stora bitarna är mjuka i mitten men kommer att stelna om du låter det stå och svalna. Blanda sedan ner aprikoserna och häll upp i en burk.
Therese
