Apelsinknäck

Idag har jag varit hemma och kände mig riktigt sugen på att ge mig på knäck. Detta är andra gången jag gör knäck hemma. Första gången var för flera år sedan och då det inte gick något vidare för mig. Men nu tog jag tag i det hela och googlade runt efter tips när man kokar knäck. 

Och ja jag lyckades väldigt bra!

Jag gjorde en liten sats som gav mig ca 40 st.

Ett riktigt bra tips är att när smeten väl har börjat koka sänk värmen (det ska fortfarande koka hela tiden) och lägg sleven i disken. Alltså du ska inte röra under detta moment. Läskigt ja jag vet! 😉

Här kommer receptet! ☺️

 

Apelsinknäck

83 gram smör
¾ dl socker

1/2 dl mörk sirap

Rivet skal av en halv apelsin

 

Lägg smör, socker, sirap i en kastrull rör om tills det har blivit en jämn smet.

Riv skal av apelsinen.

När smeten har börjat koka sänk värmen och ta bort sleven, släng i den rivna apelsinen. Låt detta stå och koka i ca 8-9 minuter. Gör ett kultest för att se om knäcken är klar!

Fördela smeten i små gulliga knäckformar. Låt de stå och stelna i någon timme.

 

Stort Lycka till! 

Therese


Gjorde en låda också men den blev ju för liten.. 😏



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0