Glutenfritt i Wien
När jag var i Wien första gången 2008 råkade jag få en panerad schnitzel och kräktes hela kvällen därefter. Alla gånger därefter har det blivit sallad, choklad och pommes frites. Men så 2015 hände plötsligt något. Senaste besöket i Wien för ett par veckor sedan, då Eurovision Song Contest hölls, överraskade Österrike verkligen med det glutenfria utbudet! (Dock inte till att börja med)

När vi fikade på Hotel Sacher och alla beställde sachertorte, fick jag nöja mig med en (dyr) fruktsallad. Inte så imponerane men färska frukter och bär i alla fall.

På lördagseftermiddagen blev det schlagermiddag med svenska ESC-fans. Då fick jag kycklingsallad istället för schnitzel som de andra fick. Inte heller så imponerande.

Potatissallad som alla fick.

Till efterrätt fick jag sorbetglass i spännande smaker.

Då Sverige vann ESC firades detta långt in på morgonen, och på hemvägen då klockan närmade sig 7 var vi väldigt hungriga och tänkte äta frukost på Mc Donalds. Jag förväntade mig inte att de skulle ha något jag kunde äta, då det inte ens fanns pommes frites utan bara frukostmackor. Gick upp en våning till Mc Café och hör och höpna! De hade denna glutenfria chokladkakan! Den var inte så god, men hugrig som jag var hade jag inget annat val.

Söndagen blev en ätardag. På nya Hard Rock Café hade de glutenfria hamburgare! Jag har varit på ganska många Hard Rock innan men aldrig sett att de har glutenfria hamburgare, så självklart testade jag en! Brödet verkade hemmabakat och det var grovt och nyttigt! Riktigt gott och mättande!

Till efterrätt blev det cupcakes på Cupcakes Wien!

De hade 4 olika glutenfria cupcakes!


Så jag o syrran tog varsin och dela på. Här är en med vit chokladfrosting.

Och den här har krossade hasselnötter.

Sista kvällen blev de middag på en restaurang. Denna hade "sterz" i sin meny, som visade sig vara glutenfritt. Det är som gnocchi fast med polenta. Gott men mättande!
Helena