Kladdkaka
Hej på er! Det har varit lite dåligt med uppdateringar här.. Men vi hoppas på att det blir ändringar på detta nu inför sommar perioden! :D
Dagens efterrätt blev inget mindre än kladdkaka med extra mycket choklad samt rabarber från trädgården. Första gången jag gjorde en sån här variant. Den blev både kladdig, mastig och chokladig! Men hade önskat att den blev lite högre.. Kanske skulle valt en mindre form :P
Här är receptet iaf.
Ingredienser:
100 g smör
100 g valfri choklad
3 msk kakao
1 ½ dl semper mix
1 msk vaniljsocker
2 ägg
1 ½ dl socker
Topping:
75 g valfri choklad
Bär eller frukter
Sätt ugnen på 175 grader. Smällt smöret på spisen och låt stå. Blanda ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Blanda sedan i kakao, varvar med mjöl och smör. Smält chokladen i ett vattenbad, och tillsätt detta i smeten. (Smeten blir ganska tjock)
Smöra och bröa en form, jag använde kokos. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 19 minuter.
Låt den sedan svalna, dela eventuellt frukter och bär samt smält chokladen som du sedan brer på kladdkakan.

