Drömtårta

Här kommer receptet på ett av mina favoritbakverk! Receptet kommer från "Sju sorters kakor" från Ica Bokförlag och går snabbt och enkelt att göra. Det bästa är att det är naturligt glutenfritt! :P
 
Ugnstemp: 200 grader
 
Ingredienser:
3 ägg
1 ½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
 
Fyllning:
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver och vänd ner i smeten. Bred ut smeten på bakplåtspapper på en plåt. 
 
Grädda i ca 5 min.
 
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. 
 
Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan. 
 
Bred fyllningen på kaka och rulla ihop. Låt ligga kallt en stund innan den skärs upp.
 
Helena
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0