Kanelbullecupcakes

Efter all semlehysteri och efter semlecupcakesen, funderade jag på vad man kunde hitta på för roliga och ovanliga cupcakes. Då kom jag på att jag skulle prova att göra kanelbullecupcakes nån dag, så till denna helgens festligheter passade jag på. Till mina cupcakes använder jag som vanligt en cupcakemaker. 
 
10-12 st
Ingredienser:
 
100 g  mjukt smör
1 ½ dl socker
½ tsk kardemumma
2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Frosting (då jag aldrig gjort detta förut och hade brist på florsocker blev detta väldigt påhittigt så jag kan inte ange mått av ingredienserna, man får ta efter smak och konsistens):
 
philadelphiaost
vit choklad
smör
florsocker
socker
vaniljsocker
kanel (mycket)
 
pärlsocker

Vispa ihop alla ingrenser med elvisp. Lägg en klick smet i varje cupcakeform. Lät grädda tills de har blivit lite guldbruna. 
 
Låt svalna och förbered glasyren. Smält chokladen och tillsätt övriga ingrediener till glasyren. Spritsa på cupcakesen och toppa med socker.
 
Helena
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0