Kanelbullekladdkaka

Kanelbullens dag igen. Kanelbullar skymtar överallt på sociala medier. Har gjort kanelbullecupcakes en gång och hade ingen lust att ställa mig och baka bullar i mitt lilla kök. Så fick jag syn på ett recept på kanelbullekladdkaka! Låter både supergott och enkelt, vilket det var! Dock höll jag på att glömma pärlsockret och strödde på det när kakan varit i ugnen ett tag så men det gjorde inget :)



Här är receptet som kommer från Lindas bakskola i tidningen Hembakat. Jag bytte ut mjölet och smöret så att kakan blev både glutenfri och laktosfri. Tog även 2 dl socker istället för 2 1/2 dl. Serverade med Tofulines vaniljglass.

Ingredienser:
150 laktosfritt smör
2 ägg 
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
1 msk kanel
1/2 krm salt
2 1/2 dl glutenfri mix 
pärlsocker till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en smet och häll i en smörad form. Strö över pärlsocker. Grädda i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Låt kakan svaln lite och servera med grädde eller glass. 

Helena








Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0