Semlekladdkaka

Kanelbullekladdkaka och pepparkakskladdkaka. Det går minsann att göra kladdkakor av allting. Lagom till fettisdagen (blev på onsdagen) provade jag och Oscar att baka en semlekladdkaka! Den blev riktigt god! Här är receptet:

150 g smält smör
100 g mandelmassa 
2 dl socker 
2,5 dl mjölmix
1 msk vaniljsocker 
2 tsk kardemumma 
1 krm salt 
2 ägg

Till servering: 
Vispad grädde
Riven mandelmassa 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner äggen och riv ner mandelmassan. Tillsätt smöret och rör om. 

Smöra och ev bröa en form. Häll i smeten och låt stå i ugnen i ca 20 min. Låt svalna något och servera med vispad grädde och riven mandelmassa! 

Helena





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Glutenfria bloggen

Alltid glutenfritt

RSS 2.0